Składniki (3 porcje):
Dynia – kawałek o wadze 300 g
Mąka orkiszowa – 10 łyżek (150 g)
Passata pomidorowa (przecier) – 1½ porcji (150 g)
Ser mozzarella – 15 kulek (120 g)
Pomidorki koktajlowe – 6 sztuk (120 g)
Pieczarka uprawna, świeża – 6 sztuk (120 g)
Cebula czerwona – ½ sztuki (50 g)
Rukola – 2 garści (40 g)
Dynia, pestki łuskane – 2 łyżki (20 g)
Oliwki czarne – 1 łyżka (15 g)
Oliwa z oliwek – 1 łyżka (10 g)
Czosnek, ząbek – 1 sztuka (5 g)
Suszona bazylia – ½ łyżeczki (2 g)
Suszone oregano – ½ łyżeczki (2 g)
Pieprz czarny, mielony – 2 szczypty (2 g)
Sól himalajska – 1 szczypta (1 g)
Sposób przygotowania:
Ciasto na pizzę:
POLECAMY
- Dynię umyj, osusz i piecz do miękkości około godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni...
Pozostałe 80% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów.
Sprawdź, co zyskasz, kupując prenumeratę.