Słodka chwila uważności

Dolina zmysłów

Za oknem wiosna w pełnym rozkwicie. Stragany uginają się pod ilością sezonowych warzyw oraz owoców. Soczyste kolory, piękny zapach i zachęcający wygląd świeżych produktów kuszą, aby ich skosztować. Czy wiesz, co by było, gdyby połączyć słodkie truskawki z kwaskowatym rabarbarem i rozpływającą się w ustach kruszonką? Powstanie z tego wyśmienity deser. Przekonaj się sam!

Składniki (4 porcje): 

  • Rabarbar – 3 sztuki (330 g)
  • Truskawki – 4 garści (280 g)
  • Mąka orkiszowa – 12 łyżek (180 g)
  • Masło – 4 łyżki (60 g)
  • Migdały w płatkach – 4 łyżki (40 g)
  • Erytrol (słodzik) – 4 łyżki (40 g)


Rabarbar i truskawki pod kruszonką

(1 porcja to 353 kcal)

Sposób przygotowania:

POLECAMY

  1. Rabarbar umyj i pokrój w kostkę.
    Weź rabarbar do ręki i przyjrzyj mu się. Jaki ma kształt? Jaki ma kolor?
     
  2. Truskawki pozbaw szypułek, umyj i pokró...

Pozostałe 80% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów.

Sprawdź, co zyskasz, kupując prenumeratę.

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI